mk-mr-or

jaarverslag
statuten
Wat is de Medezeggenschapsraad

Ouders hebben wettelijk recht op medezeggenschap (MR)over de gang van zaken op school. Elke school is verplicht een MR te hebben. De MR overlegt, adviseert en beslist mee over het reilen en zeilen op school: bijvoorbeeld geldbesteding, nieuwe onderwijsmethodes, wijzigingen in het beleid, onderwijstijden, vakantierooster, hulp van ouders en verbeteringen in het onderwijs.

In de MR zitten vier ouders en vier medewerkers van De Pionier (leerkrachten). Jan Willem Beelen is adviseur van de MR.

Ook is er een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR). Hierin zijn de vier basisscholen van de Stichting Ariëns vertegenwoordigd. De GMR voert op dit bovenschools niveau het overleg met het bestuur van de stichting. Voor de Pionier hebben we twee leden in de GMR, één ouder en één leerkracht.

Wie zitten er in de MR en GMR

Guido van Hoek
Ger-Jan Marsiljé
Mark Haagen
Petra van der Wilt
Caroline Vos
Annet van den Bosch
Martine Urban
Jan Willem Beelen

voorzitter
secretaris MR en voorzitter GMR
ouder
leerkracht
leerkracht en secretaris GMR
adviseur

Wat is de Ouderraad

De belangrijkste taak van de ouderraad (OR) is het organiseren van activiteiten. De OR is de motor achter de ouderhulp die voor diverse activiteiten wordt ingezet. Het schoolreisje, sinterklaasfeest, kerstfeest en carnavalsfeest zijn echte OR-activiteiten. Ook heeft de OR een aantal werkgroepen, bijvoorbeeld het luizenopsporingsteam en de werkgroepen Schooltijden, Onderwijsvernieuwing en Verkeer. De OR roept regelmatig in de nieuwsbrief de hulp in van ouders voor het organiseren van de activiteiten. Ook is er altijd plek voor nieuwe leden. Als je interesse hebt in de ouderraad of gewoon wat wilt weten of vragen, neem dan contact op met de voorzitter of een van de andere leden van de ouderraad.

De OR bestaat uit 10 ouders. Jan Willem Beelen is adviseur van OR.

Wie zitten er in de OR

Sandra de Booij
Ger-Jan Marsiljé
Monique Niers
Leentje Savelsberg
Ronald Hoogendoorn
Kristel Pieroen
Maarten de Groot
Kim de Nie
Marieke van Stiphout
Jan Willem Beelen

voorzitter
penningmeester
secretaris

adviseur

Ouderbijdrage

Om alle feesten, uitjes en activiteiten te kunnen bekostigen, vraagt de ouderraad van de ouders een vrijwillige bijdrage. De hoogte van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld op de algemene ouderavond van de OR. De bijdrage komt geheel ten goede aan onze kinderen. De ouderbijdrage wordt geïnd en beheerd door de penningmeester van de OR en staat helemaal los van de financiën van de school. In het jaarboekje van de school wordt de hoogte van de bijdrage genoemd.